07-03-11

De leesclub

Buenos Aires Wereldboekenhoofdstad 2011 en wij doen mee!

Start leesclub VIA op zondag 13 maart 17 u in Via Via


Een bib is een hospitaal voor de geest, een rustoord vol afleiding, een spa voor dwarrelende ideeën. Vertier en verleiding, een wereld vol fantasie kom je tegen in de bib. Toch is het net als op restaurant, wat kies je uit het menu?

lezen03.jpgAls je voor een kast vol boeken staat, is het moeilijk om er eentje te kiezen dat je met plezier achter je leeskiezen kan steken. Het gebeurt vaak dat je een boek vastneemt en totaal geen benul hebt of het net jou leesplezier zal stillen.
Vaak sta je met een boek in je hand dat je wel iets lijkt, maar toch wil je graag raad of het echt wel op jou lijf geschreven is. Aan wie vraag je dan zo iets ?


Aan de leesclub!


In een leesclub geven lezers raad aan andere lezers. Een boek aanprijzen dat je met zoveel plezier gelezen hebt, een boek delen waarmee je ettelijke uren de wereld hebt kunnen vergeten, is een aardige bezigheid. Als dit je aanspreekt, is het tijd dat je je aansluit bij de leesclub van de Nederlandse bib.

Een zondagnamiddag in San Telmo, bij een tasje koffie of een glaasje wijn keuvelen over het boek dat jij de hemel wil inprijzen. De leesclub zal eens per maand samenkomen en dit op een zondag namiddag in Via via, te beginnen op 13 maart vanaf 17 u. Dan komen we samen om te vertellen over een boek dat je net gelezen hebt, uit de bib of uit je eigen boekenkast. Een boeken-bib-ruil dus. De secretaris zal nauwgezet de boeken noteren die je meeneemt om te lezen, tot de volgende eerste zondag van de maand.

Wie geinteresseerd is, kan zich inschrijven en krijgt een formulier in zijn mailbox. Dat formulier helpt je om gestructureerd te praten over je boek. Daarna is het de bedoeling dat iemand jou boek leest en de volgende keer, jou tegenspreekt of je volmondig beaamt.

 

Blaas het stof van onze boeken en schrijf je in!

 

 

 

18:49 Gepost door BIB in boeken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.